Silovatelj i napadač na fra Miju Džolana niječu novo razbojstvo

Silovatelj i napadač na fra Miju Džolana niječu novo razbojstvo
Ipak, prema neslužbenim informacijama, optuženi trenutačno pregovaraju o priznanju krivnje i visini kazne, piše večernji list.

Kako stoji u optužnici, Klačar i Glavinić zajedno su s Gabelom te Adnanom Bajrićem koji je u bijegu, na veletržnici u Tasovčićima izvršili razbojstvo nad dilerom deviza Ivanom Bebekom te mu oteli 22.700 maraka, a novac kasnije međusobno podijelili. Tužitelj Predrag Tomić je prethodno kao razloge za produljenje pritvora Mirzi Klačaru i Aliji Glaviniću naveo to što su već ranije obojica osuđivani u više navrata, te da je riječ o teškom kaznenom djelu razbojstva jer je upotrijebljen pištolj i elektrošoker za koji je, prema njegovim tvrdnjama, vještačnjem utvrđeno da može proizvesti smrt. Naime, Klečar je kroz prozor elektrošoker prislonio na vrat oštećenom i aktivirao struju te ga privremeno onesposobio.

Zgrabili su crnu torbicu i pobjegli. Inače, policija je svoga starog znanca Aliju Glavinića ranije identificirala kao jednog od dvojice napadača koji su lanjskog 21. siječnja oko 1.40 sati u Franjevačkom provincijalatu u Sarajevu počinili razbojstvo nad provincijalom Bosne Srebrene fra Mijom Džolanom. Unatoč tome što je zbog toga uhićen tek krajem prošle godine na graničnom prijelazu Doljani, on se ubrzo nekim čudom našao na slobodi. Otkriven je zahvaljujući vještačenju spornih tragova prikupljenih prilikom obavljanja očevida na mjestu događaja. Tragovi su se analizirali u Centru za primjenu i razvoj PRC-a Fakulteta za biologiju Univerziteta u Beogradu te u Institutu za medicinsku mikrobiologiju KUC-a Sarajevo. Osim ovih tragova, policija je raspolagala i kvalitetnim operativnim podacima. Ipak, još nije osuđen za taj napad.

S druge strane, uz čitav niz kaznenih djela, Klečar je ranije bio osuđen na dvije godine zatvora zbog silovanja djevojke koje se dogodilo 21. siječnja 2006. godine u središtu Sarajeva.