SHRVANI OTAC MLADOG GOLMANA Moj Karlo se bori za život, stradala je kralježnica

prometna, nogometaš nastradao, otac

Karlo Sokač, 19-godišnji golman trećeligaša Radnika iz Križevaca koji je prošao i Dinamovu nogometnu školu, u utorak večer je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila deset minuta prije ponoći u križevačkom naselju Radnički Dol.

Otac Davor je potvrdio da su Karlu stradala četiri kralješka, od čega jedan teško te se liječnici trenutno bore za njegov život u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice, piše index.hr.

Karlo je sjedio na zadnjem sjedalu osobnog automobila BMW bjelovarskih registarskih oznaka. Vozač je godinu dana stariji i, kako se doznaje, nije bio pod utjecajem alkohola u trenutku nesreće, ali je vozilom upravljao prije položenog vozačkog ispita. Zbog neprilagođene brzine izgubio je kontrolu nad automobilom, sletio u kanal te udario u betonski stup. Izvukao se s lakšim ozljedama i na licu mjesta je podvrgnut alkotestiranju. U Domu zdravlja su mu izvađeni uzorci krvi i urina zbog testiranja na droge. Iz policijske uprave koprivničko-križevačke potvrdili su nam da je mladi vozač uhićen. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Na mjestu suvozača bio je 19-godišnjak koji je također lakše ozlijeđen, dok je 19-godišnji Karlo koji je sjedio na stražnjem sjedištu zadobio po život teške ozljede. Oduzete su mu obje noge i lijeva ruka te ima ozljede vratnih kralježaka.

Otac mladog vratara shrvan

Davor Sokač, otac stradalog mladića, napisao je emotivnu poruku svom sinu putem Facebooka.

"Dragi prijatelji hvala vam svima na podršci. Oprostite, ne mogu odgovarati na sve pozive i poruke. Mojem Karlu sada počinje najvažnija utakmica, ona na bolničkom krevetu. Sine moj, uvijek sam ti govorio da je život borba. Neka ti dragi Bog pomogne. Karlo moj, ljubavi moja."

Mladom vrataru predviđali su ozbiljnu karijeru. Prije nekoliko godina skauti Dinama zapazili su ga na međunarodnom turniru u Ivanić-Gradu, gdje je Karlo osvojio titulu najboljeg vratara turnira. Tada je s nepunih devet godina branio u utakmici starosnih dobi do 12 godina. Prije probe u Dinamu, bio je član Slaven Belupa.

Prije tri mjeseca Sokač je branio za Radnik protiv Dinama u prijateljskom ogledu kojim je obilježen 110. rođendan križevačkog nogometa.