Sestrić Zukana Heleza prijetio smrću hrvatskom vijećniku u Bugojnu

miroslav zelić, Bugojno, prijetnje, ozbiljne prijetnje
...redsjedniku bugojanske HVIDR-e i vijećniku HDZ BiH u Općinskom vijeću Bugojna. Tukar i Zelić sreli su se sasvim slučajno u ponedjeljak ispred poslovnice UniCredit banke u Bugojnu., piše Večernji list.

 

"Ničim izazvan Tukar me verbalno napao psujući mi majku ustašku, a uvrede su završile otvorenom prijetnjom i riječima kako ću zažaliti zbog svega", prepričao nam je Zelić susret s Tukarom. Zelić je prijetnje prijavio Policijskoj postaji Bugojno od koje očekuje zaštitu sebe i svoje obitelji. "Još nisam upoznat s detaljima ovog slučaja. Ako napadnuta osoba osjeća da je ugrožena njezina ili sigurnost njezine obitelji, onda će ovo djelo biti kvalificirano kao ugrožavanje sigurnosti. Verbalni napad na ulici ima karakteristike ugrožavanja javnog reda i mira. Uglavnom, treba vidjeti najprije koju kvalifikaciju dati događaju, a onda će policija postupati sukladno svojim ovlastima", kazao nam je Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije.

Iako su izrečene javno, na sjednicama Općinskog vijeća, ni dosadašnje Tukarove uvrede na račun hrvatskog naroda, njegovih institucija i obilježja nisu rezultirale odgovarajućim sankcijama. S ponašanjem SDP-ova vijećnika upoznati su i Povjerenstvo za etički kodeks općine Bugojno, kao i Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Podsjećamo, Elvis Tukar, vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Bugojna i sestrić Zukana Heleza, federalnog ministra za pitanja branitelja, prije nekoliko mjeseci na sjednici Općinskog vijeća zaprijetio je hrvatskom narodu riječima "Pobili smo vas ‘93., pobit ćemo vas opet". Izrečena prijetnja prošla je bez ikakvih sankcija. Zelić se nada kako će Elvis Tukar barem ovaj put biti primjereno kažnjen. O motivima napada i prijetnji koje mu je izrekao Zelić, kaže, može samo nagađati. "Ja niti znam niti želim nagađati što je to Tukaru ovog puta zasmetalo kod mene, to što sam hrvatski stradalnik koji je punih osam mjeseci proveo u logorima Armije BiH i koji je ranjen kao živi štit, ili pak moje političko djelovanje u Općinskom vijeću. Uostalom, mene to ni ne zanima. Znam samo da je ugrožena moja i sigurnost moje obitelji i tražit ću od policije da Tukarov napad na mene tako i kvalificira. Jasno mi je poručeno da ću zažaliti i da sam gotov", zaključuje hrvatski vijećnik Miroslav Zelić.