Šestogodišnji dječak iz BiH poginuo na povratku s mora

Policijski auto
Policijski auto
Automobil marke Audi austrijskih tablica vozio je 55-godišnjak, on ima slovensko državljanstvo, ali se zapravo radi o obitelji iz Bosne i Hercegovine. Obitelj živi i radi u Austriji. Tako su u Audiju uz 55-godišnjaka bili njegova supruga (54), te njihova kćerka (26), kao i šestogodišnji dječak.

Dječak nije sin 26-godišnjakinje, već njezina brata. Šestogodišnji dječak se sa puta vraćao u pratnji svog djeda (55) i bake (54), te tetke (26).

Vozeći u smjeru Zagreba, 55-godišnji vozač Audija je jutros izgubio kontrolu nad vozilom.

"Očevid je završen. Nesreća se dogodila oko pet sati kada je vozač osobnog vozila na autocesti kod Nadina izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu", kazao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan, javlja Slobodna Dalmacija.

Indicije ukazuju na to da bi uzrok nesreće mogao biti umor. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a iza njega je očigledno bila višesatna vožnja.

Njegova supruga (54) u trenutku udara Audija u zaštitnu ogradu teško je ozlijeđena.

Njihova kćerka, kao i vozač, prošli su s lakšim ozljedama, dok je šestogodišnji dječak bitku za život izgubio u bolnici u Zadru. Hospitalizirana je i njegova baka.

Vještačenje, koje će zasigurno biti provedeno tijekom sudskog postupka, će rasvijetliti sve detalje ove tragedije, od brzine vožnje do uvjeta u automobilu (sigurnosni pojasevi).

Do sudskog postupka trebalo bi doći temeljem kaznene prijave koju je protiv 55-godišnjaka u ponedjeljak podignula zadarska policija, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.