Šest osoba privedeno zbog napada na džamiju u Tomislavgradu, sedma na putu da se preda

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet
...desetak nepoznatih mladića, dao je u glasnogovornik MUP-a HBŽ Ivica Vrdoljak kazavši da je do sada privedeno 6 osoba, te da je sedma na putu da se sama preda, a sve su mjestom boravka vezane za Posušje.

„Nad privedenima se provodi istraga a tokom sutrašnjeg (op.a. danas) dana bit će predati kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje. Tokom sutrašnjeg dana će se, nadam se, imati više informacija" kazao je Vrdoljak za Avaz.

Prema informacijama iz policije, počinitelji jutrošnjeg napada na džamiju i imovinu Bošnjaka u Omerovićima u općini Tomislavgrad su mladići iz Posušja, a jedan od njih, prema dostupnim informacijama, ima i švicarsko državljanstvo.

Kako prenosi Tomislavcity, tokom jutra jedan od počinitelja se sam prijavio policiji, a tokom dana suradnjom policija Zapadno-Hercegovačke i HB županije privedeni su još neki od počinitelja. Policija će po završetku operativnih radnji izvjestiti o detaljima nemiloga događaja. Svi osumnjičeni i privedeni će biti predati MUP-u HBŽ na dalje postupanje. Ovoga puta se pokazala efikasnom suradnja mještana koji su na vrijeme prijavili incident i policije dvije susjedne županije koji su brzom i koordiniranom akcijom za kratko vrijeme otkrili dio sudionika ovog nemilog događaja koji je uznemirio duvanjske Bošnjake.

Dana 15.08.2015. godine u 06.15 sati policijski službenici PU Posušje su obaviješteni od strane PU Tomislavgrad o navedenom incidentu, te da su se počinitelji vozilom Opel Astra, sive boje, udaljili u pravcu Posušja, te je tom prilikom od strane PU Tomislavgrad zatraženo ukoliko navedeno vozilo bude uočeno da se isto zaustavi, te da se osobe koje se nalaze u vozilu liše slobode. Odmah po zaprimljenom saznanju policijski službenici PU Posušje su pojačali kontrolu prometa te su oko 06.30 sati zaustavili vozilo Opel Astra, sive boje s kojim je upravljao T.P. (28) nastanjen na širem području općine Posušje. Isti je priveden u PU Posušje gdje je lišen slobode, nakon čega je u 08.30 sati s navedenim vozilom predan da daljnje postupanje policijskim službenicima PU Tomislavgrad.

Istog dana u 10.40 sati PU Posušje je zaprimilo dopis od PU Tomislavgrad da se za potrebe daljnje istrage pronađu i liše slobode još tri osobe koje bi se mogle nalaziti na području općine Posušje, a koji se dovode u vezu gore navedenim događajem. Policijski službenici intenzivno tragaju navedenim osobama, te će isti nakon pronalaska biti lišeni slobode i predati policijskim službenicima PU Tomislavgrad na daljnje postupanje, informacija je MUP-a ZH županije.