Senad Basarić negira ubojstvo i tvrdi: Irma je pala i udarila glavom u dasku

crna kronika, ubojstvo, Sarajevo, policija, tužiteljstvo

Senad Basarić (59) iz Mostara, koji osumnjičen za ubojstvo svoje nevjenčane žene Irme Forić (53), negirao je da je ubio Irmu rekavši da je ona preminula nesretnim slučajem, potvrdio je njegov odvjetnik Omar Mehmedbašić za portal oslobodjenje.ba.

Basarić je u policiji ispričao kako je živio sa Irmom u njenom stanu u Ulici Ramiza Salčina 87, u sarajevskom naselju Dobrinja. Prema skraćenoj verziji njegovog iskaza, Senad je u ponedjeljak čistio njen stan. Rekao je kako se u jednom trenutku Irma okliznula i pala te udarila glavom u neku dasku. On je pokušao da joj pomogne, ali je vidio da je mrtva. Rekao je da je još jedan dan ostao u stanu i da se javio na Irmin telefon, kad ju je kćerka zvala, te da je tijekom boravka u stanu popio 30-ak tableta za smirenje, kazao nam je Mehmedbašić.

Iako Basarić u svoju obranu ima pravo reći šta želi, ipak je malo vjerovatno kako će Sud i na trenutak povjerovati u njegovu priču o nesretnom slučaju, da nije pozvao pomoć, nego je cijeli dan bio u stanu pored tijela "voljene žene" i lagao Irminoj kćerki da joj je majka "tu negdje" pa ne može da se javi.

Podsjetimo, Basarić je uhićen jutros kada se vratio pred zgradu u kojoj je stanovala Irma Forić.