'Seks, droga i alkohol caruju u Domu za odgoj'

Idućeg tjedna Policijsku upravu u Osijeku zadesit će smjene. Čelna mjesta napuštaju načelnik Uprave Darinko Mikulić i Tomislav Bilandžić, načelnik temeljne policije. Oba veterani MUP-a RH, pripadnici nekadašnjih specijalnih postrojbi, tvrdi momci koji su se kalili u ratu, a potom i u istrazi protiv Branimira Glavaša.

Greška im je što se nisu iskazali u borbi protiv kriminala i korupcije, već su, kako se priča, u "dobrim" s lokalnim moćnicima. Možda te veze i ne bi postale toliko vidljive da nije bilo Dragutina Pocrnića (54), umirovljenog časnika HV-a, piše Jutarnji list.

Pocrnić već mjesecima obilazi urede socijalnih ustanova, policije, tužiteljstva kako bi dobio pravnu bitku protiv bivše supruge koja mu je sudskim putem oduzela skrbništvo nad djecom. Pocrnić se ne bori samo za svoju djecu, već i protiv maloljetničke prostitucije u osječkom Domu za odgoj, za čiju organizaciju bivšu suprugu. Ona, je, kako tvrdi, kriva za zanemarivanje i zlostavljanja djece, posjedovanja i prodaje droge u tom domu.

Sve su te prijave odbačene, tvrdi Pocrnić, jer njegova bivša supruga "opslužuje" i dužnosnike policije, pravosuđa, lokalne moćnike i direktore i vlasnike tvrtki.

Istovremeno, sudovi su procesuirali svih 9 tužbi koje je Biljana Pocrnić podigla protiv bivšeg supruga: za nemoral, posjedovanje oružja, prijetnju ubojstvom, širenje lažnih glasina...

Nakon svake njene prijave bio bi privođen u lisicama, zadržan u pritvoru ili vještačen na osječkom odjelu za psihijatriju. Unatoč činjenici da je uvijek proglašavan zdravim, u pritvoru, na sudskim hodnicima i u klinikama za psihijatrijsko vještačenje proveo je više mjeseci, piše Jutarnji.