Saslušana majka Lane Bijedić u Beogradu

lana bijedić, nina bijedić, saslušanje, Beogard, smrt
Arhiva

U prostorijama Republičkog javnog tužiteljstva Srbije u Beogradu je pred kraj ovog tjedna saslušana Nina Bijedić, majka mlade Mostarke Lane Bijedić (19), čiji je život brutalno ugašen 6. listopada prošle godine.

Njena majka, inače, dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, praktično, posljednja je osoba na listi svjedoka u istrazi ovog slučaja koji je potresao cijelu BiH, ali i regiju.

Zahtjev za njeno saslušanje upućen je na osnovu ugovora između naše zemlje i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od posljednjeg ispraćaja svoje kćerke jedinice.

Kako smo saznali i iz krugova bliskih Laninoj majci, ona, zapravo, zbog teškog stanja u kojem se nalazi zbog gubitka kćeri, nije bila u stanju doći u Mostar i dati izjavu na okolnosti ovog tragičnog događaja.

O tome hoće li njena izjava biti od pomoći istražiteljskom timu MUP-a Zapadnohercegovačke županije i Županijskog tužiteljstva jučer nije bilo moguće dobiti informacije, a to će, vjerojatno, biti poznato u narednim danima.

Inače, tijekom istrage je, kako smo saznali, saslušano više od 60 svjedoka, a analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza te brojne poduzete radnje nisu donijeli konkretan pomak.

Pred istražiteljima je, najvjerojatnije, sljedeći veliki zadatak da urade potpunu rekonstrukciju ovog jednog od najmisterioznijih slučajeva u našoj zemlji.

Podsjetimo, tijelo Lane Bijedić je lokalni ribar uočio 6. listopada u večernjim satima u rijeci Studenčici kod Ljubuškog. Istog dana, nešto ranije, njezin nestanak policiji je prijavila majka Nina, jer je Lana trebala otputovati u Sarajevo, gdje je upravo upisala studij, a na telefonske pozive joj nije odgovarala.

Umjesto na kavu s prijateljicom, kako je rekla majci, Lana se autobusom iz Mostara, iz potpuno nepoznatih razloga zaputila u Čapljinu. S autobusne postaje u Čapljini je pješačila više od pet kilometara, kako su to zabilježile kamere s pojedinih objekata, do mjesta Trebižat, gdje joj se gubi trag.

Obdukcijski nalaz je pokazao da je nesretna djevojka pretučena, zadavljena i bačena u rijeku.