Sarajevo: Uhićen zbog pucnjave

Muškarac čiji su inicijali Đ.T. uhićen je oko 6.40 sati u obiteljskoj kući, koja je vlasništvo Z.T. Uhićeni je tijekom kriminalističke obrade priznao da je izvršio kazneno djelo izazivanje opće opasnosti i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, napomenuvši da je bio u alkoholiziranom stanju i da je pucao iz njemu nepoznatih i neobjašnjivih razloga.

Tijekom uviđaja pronađeno je 25 čaura kalibra 7,62 mm, a nedaleko odatle i odbačena automatska puška M70, saopćeno je iz Centa javne sigurnosti Istočno Sarajevo.

U tijeku je kompletiranje predmeta i podnošenje izvještaja nadležnom tužiteljstvu.

Granična policija uhitila je sosbu čiji su inicijali A.U. iz Novog Pazara na graničnom prelazu Uvac kod Višegrada kada je pokušalo preći granicu sa falcificiranim dokumentima. Policija je utvrdila da je prepravljen broj registracije teretnog motornog vozila "mercedes", vlasništvo N.J. iz Leskovca, kojim je upravljao A.U. Utvrđeno je i da vozač nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

Policija je evidentirala tri prometne nesreće u Han Pijesku, Trnovu i Palama, u kojima je pričinjena manja materijalna šteta.

Pripadnici policije kontrolirali su 192 vozila i vozača i uručili su 143 prekršajna naloga. Iz prometa su isključena dva vozača zbog upravljanja vozilom prije sticanja zakonskog prava i jednog vozača jer je vozio pod uticajem alkohola. Isključena su tri vozila - dva radi isteka registracije i jedno neregistrirano.

Srna