Sarajevo: U policijsku stanicu s bombom

On je iz džepa izvadio ručnu bombu "kašikaru" prijeteći da će je aktivirati ako njegov sin, koji je po njegovim riječima neosnovano lišen slobode zbog krivičnog dijela ubistva u pokušaju, ne bude oslobođen.

Službenici policije su poduzeli potrebne aktivnosti i procedure te je formiran pregovarački tim čiji su članovi tokom razgovora sa spomenutim muškarcem uspjeli ga uvjeriti da ne poduzima nikakve nepromišljene postupke te da bombu preda službenicima policije, što je on nakon izvjesnog vremena i učinio, navodi se u saopćenju.

Službenici policije su ovu osobu lišili slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela izazivanja opće opasnosti i napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Nakon lišenja utvrđeno je da se radi o Đ. M., rođenom 1959. godine u Sarajevu gdje je i nastanjen. Njemu je Ijekarsku pomoć pružila ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koja je već ranije stigla na mjesto događaja.

Kod uhićenoga je utvrđeno i prisustvo alkohola u krvi tokom testiranja.

O incidentu je obaviješten tužitelj Županijskog/Kantonalnog tižiteljstva u Sarajevu, koji je izašao na mjesto i zajedno sa službenicima policije poduzeo sve potrebne aktivnosti na dokumentovanju navedenih kaznena dijela.

(Fena)