SARAJEVO Policija u stanu pronašla laboratorij, drogu, oružje i municiju

mup žs, priopćenje, droga

Foto: MUP ŽS

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova ŽS pronašla je i oduzela u Novom Sarajevu četiri paketića s materijom koja asocira na marihuanu, jedan paketić s materijom koja asocira na hašiš, pištolj “Taurus” s okvirom i sedam metaka i određenu sumu novca.

“Radeći duži vremenski period na prikupljanju određenih saznanja o proizvodnji i prodaji opojnih droga, 6. siječnja 2020. u 18:30 sati u ulici Put života, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, izvršili su kontrolu i pretres osobe inicijala A. F., rođene 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena”, stoji u priopćenju MUP-a ŽS.


Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana i pratećih prostorija koje je unajmio A. F. na području općine Centar Sarajevo.

“Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta digitalna vaga narančaste boje s tragovima NN materije, pvc šprica s NN tekućinom u pvc ambalaži ‘strain cambodian’, tri pvc boce, pvc kesa sa suhom zeljastom materijom koja asocira na drogu marihuanu ukupne bruto mase 1.090 grama, ukupno 155 stabljika različite visine koje asociraju na biljnu vrstu kanabis sativa, 2 zračna filtera s ventilatorima, 4 lampe s fleksibilnim crijevima, transformator s tajmerom, digitalni termostat i termo šator.

Također u navedenom stanu je zatečena osoba inicijala A. M., rođena 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, koja se bavila održavanjem laboratorije za proizvodnju opojne droge”, priopćeno je iz MUP-a ŽS.

Istog dana od 20:50 do 22:12 sati po naredbi Općinskog suda Sarajevo izvršen je pretres stana i pratećih prostorija na području općine Novo Sarajevo, a gdje ima prijavljeno prebivalište A. F. i tom prilikom je pronađeno i oduzeto sljedeće: pištolj marke “CZ 99”, cal. 9 mm s okvirom i 9 metaka, pištolj marke “CZ 83”, cal. 7,65 mm s okvirom i 11 metaka, pištolj marke “Wischo”, cal. 6,35 mm s okvirom i 6 metaka, kao i kutija s 18 metaka cal. 9 mm.

“O poduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni tužitelj ŽT Županije Sarajevo koji je naložio da se A. F. i A. M. liše slobode, zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela iz člana 238 stav 1 KZ FBIH (neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i člana 74. ZONDINOiM Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, navedene osobe će uz službeni izvještaj o počinjenim kaznenim djelima biti predane u nadležnost Županijskom tužiteljstvu”, zaključeno je u priopćenju MUP-a ŽS.