Sarajevo: Pedofil masturbira na balkonu gledajući djecu koja idu u školu

Sarajevo: Pedofil masturbira na balkonu gledajući djecu koja idu u školu
Zabrinuti roditelji zvali su policiju u nekoliko navrata, ali, kako piše zabrnuta majka, on policiji ne otvara vrata i sve se završi na tome.

S ovim problemom upoznati su i direktor i osoblje škole kao i većina roditelja čija djeca pohađaju ovu osnovnu školu, ali još uvijek nitko ništa ne poduzima.

Sarajevska policija napustila je nešto iza 14:00 sati prostor ispred stana pedofila na Otoci, u ulici Žrtava fašizma, nakon što od Tužiteljsttva KS nisu dobili nalog da nasilno uđu u njegov stan.

Policajci su tu došli oko 12 sati po pozivu građanke, koja ih je obavijestila da već mjesecima pedofil svakodnevno masturbira na balkonu uz ulicu kojom djeca idu u obližnju osnovnu školu. Kao što se događalo već nekoliko puta dosad, policajci su kucali na vrata, ali se pedofil zaključao i primirio u stanu, te su bili primorani otići, jer nisu imali valjan nalog.

"U razgovoru sa susjedima i ostalim roditeljima danas sam saznala da ovo traje već godinama. Ja sam prvi put zvala policiju u studenom prošle godine i tada se dogodilo isto što i danas, on je ostao zaključan u stanu i policajci su morali otići. Od tog studenog pa do danas ja sam ga svaki dan viđala golog na balkonu, samo što je bio raspust i djeca zbog snijega nisu išla u školu, pa nisam zvala policiju. Učinila sam to opet prije dva dana, ali je i tad rezultat bio isti kao i danas. Ipak, ja vam moram reći da na ovome neće ostati. Učinit ću sve što je u mojoj moći da on bude maknut iz tog stana, jer mu tu nije mjesto. Podnijet ću i tužbu i krivičnu prijavu i iskoristiti sva legalna prava kako bi se riješio ovaj problem", kazala je za Sarajevo-x.com majka djevojčice koja tuda ide u školu.

Muškarac, čije je fotografije proslijedila zabrinuta građanka, koji je masturbirao na balkonu u blizini osnovne škole Mehmedalija Mak Dizdar u sarajevskom naselju Otoka uz pratnju doktora Hitne pomoći proveden na psihijatrijsko liječenje.