Rusija se oprašta od tragično poginulih u trgovačkom centru, među njima 41 dijete

Rusija se oprašta od tragično poginulih u trgovačkom centru, među njima 41 dijete
U požaru u trgovačkom centru u Kemerovu poginulo je 41 dijete, prenosi ruska novinska agencija Interfax pozivajući se na popis žrtava. Na popisu su imena 64 poginula, među kojima je 41 maloljetnik, navodi agencija.

Požar u trgovačkom centru u Kemerovu u Sibiru izbio je u nedjelju na posljednjem četvrtom katu gdje se nalazio kompleks kinodvorana i igranionica.

Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovao je u utorak u Kemerovo kako bi odao počast poginulima u požaru u trgovačkom centru. Putin je položio cvijeće kod zida trgovačkog centra "Zimska višnja". Lokalno stanovništvo također donosi cvijeće, svijeće i igračke na to mjesto koje je postalo memorijal stradalima u požaru.

Predsjednik je kritizirao sigurnosne mjere trgovačkog centra.

"Ovo što se dogodilo nije rezultat sukoba ili neočekivana eksplozija plina metana u rudniku. Ljudi, djeca došli su opustiti. Govorimo o demografiji, a gubimo toliko ljudi, zbog čega? Zbog kriminalnog nemara i aljkavosti", rekao je Putin. Petnestak osoba i dalje se nalazi u bolnici u utorak.

Veliki broj žrtava pripisuje se ignoriranju mjera sigurnosti. Izlazi u slučaju nužde bili su blokirani, a zaštitar trgovačkog centra isključio je protupožarni alarm nakon izbijanja požara.

Vlasti su privele nekoliko osoba na ispitivanje. Regija Kemerovo, središte rudarstva i teške industrije u zapadnom Sibiru, proglasila je tri dana žalosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

vijesti.hr