Roditelji zabrinuti zbog priča o crnom kombiju i pedofilu

..., tvrde, ponovno pojavio misteriozni crni kombi u kojem su trojica muškaraca koji vrebaju djecu i mame ih, navodno, papigom kako bi ih oteli. Osim toga, u Novom je Zagrebu prije mjesec dana primijećen proćelavi muškarac koji oko škola i vrtića djeci pokazuje spolovilo. Zabrinuta majka Morena Bajcer odmah je obavijestila policiju i ravnatelja škole.

- Pokrenula sam Facebook stranicu "Utrine OPREZ" kako bi što više roditelja doznalo za ovo i upozorilo svoju djecu - kazala je Bajcer, dok je ravnatelj OŠ Mladost u Utrini Mladen Konjević istaknuo da je policija sve provjerila i u civilu dežurala u kvartu. Plavi telefon, Hrabri telefon, Udruga roditelja Korak po korak te Ured pravobraniteljice za djecu za ove slučajeve, kažu, nisu čuli niti im se itko od roditelja i djece obratio za pomoć ili savjet. Iz Policijske uprave zagrebačke, naime, tvrde da su sve dojave provjerili, ali da nijedna priča još nije utemeljena.

- Molimo djecu da ne prilaze strancima ili kombijima i da o svemu sumnjivom obavijeste roditelje, a roditelje pozivamo da sve prijave nama - poručuju iz PUZ-a.

Vecernji list