Razbojnici upali u kuću u Sarajevu, uslijedila uhićenja

prometna, starica, ograda, nesreća, mladić, prometna, nesreća, Posušje, cesta, prometna, Banja luka, teža prometna nesreća, nesreća, prometna, Sarajevo, uhićenja, razbojništvo, teža prometna nesreća, autocesta, Beograd, teža prometna nesreća

Tri osobe uhićene su jučer u Sarajevu zbog sumnje kako su istog dana izvršili krivično djelo razbojništvo na području općine Stari Grad, priopćeno je danas iz MUP-a ŽS, prenosi portal N1.

Kako piše u izvještaju, u 03,50 sati, Prva policijska uprava obaviještena da su u kući, u ulici Sumbul česma, općina Stari Grad Sarajevo, tri nepoznate osobe izvršile krivično djelo razbojništva nad S.B. iz Sarajeva. Tom prilikom maskirane osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđila određenu sumu novca, LCD televizor, mobilni telefon i određenu količinu prehrambenih artikala, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su spomenutog dana u 15,00 sati, pronašli i uhitili sljedeće osobe: H.O., rođen 1994.godine u Sarajevu, S.U., rođen 1988.godine u Sarajevu i A.D., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo).

Tom prilikom kod O.H. je pronađen i oduzet pištolj NN marke, kalibra 7,62 mm, dok je kod S.U. pronađen mobilni telefon, za koji se sumnja da potiče iz izvršenja navedenog krivičnog djela. Izvršenim provjerama utvrđeno je dakako je za osobom O.H. raspisana potraga, zbog postojanja osnova sumnje da je u u proteklom periodu počinila krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Uhićeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županije Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad njima.