RASVIJETLJENO VIŠE OD 20 KRAĐA Krali automobile i u Hercegovini

Krađa automobila
Ilustracija/Hercegovina.info

Policijska uprava Doboj rasvijetlila je krađu više od 20 vozila Golf koji su ukradeni na području Banja Luke, Zenice, Doboja, Tuzle, Hercegovačko-neretvanske i Srednjobosanske županije.

Za krađe Golfova osumnjičena su trojica Tešnjaka, i to Nedim Buljubašić (20) i Denis Krdžalić (20) dok je njihov sugrađanin Aldin Starčević (28) osumnjičen za prikrivanje.

Policijska uprava Doboj podnijela je Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj izvještaj protiv Nedima Buljubašića (20) i Denisa Krdžalića (20) oba sa područja općine Tešanj, zbog osnovane sumnje da su izvršili kaznena djela „Krađa“ i kaznena djela „Teška krađa“. Izvještaj je podnesen i protiv Aldina Starčevića (28) iz Tešnja zbog osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo „Prikrivanje“.

– Za navedene osobe postoji osnovana sumnja da su od sredine prosinca 2019. godine pa do početka veljače 2020. godine, na području općine Stanari izvršili otuđenje jednog putničkog automobila marke VW Golf i na području općine Teslić otuđenje tri putnička automobila marke VW Golf. Za navedene postoji osnovana sumnja da su otuđili ukupno 20 putničkih automobila marke VW Golf, tri pokušaja otuđenja putničkih automobila, te za sada neutvrđen broj otuđenja registracijskih oznaka za vozila. Navedena otuđenja vršili su na području Policijske uprave Doboj, Policijske uprave Banja Luka, MUP-a Zeničko-dobojske, Tuzlanske, Hercegovačko-neretvanske i Srednjobosanske županije, priopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Osumnjičeni Starčević tereti se da je u periodu od sredine prosinca 2019. godine pa do početka veljače 2020. godine, na području općine Tešanj, kupio ukradene automobile za koje je znao da su veće vrijednosti od cijene po kojoj ih je platilo, te je iste rasklapalo i sjekao na sekundarne sirovine u dvorištu obiteljske kuće, te takve prodavao poduzeću za prodaju sekundarnih sirovina na području općine Tešanj, dok je pojedine dijelove zadržavao za sebe, radi daljnje prodaje i stjecanja protupravne imovinske koristi.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, osumnjičeni su uz Izvještaj predati u daljnju nadležnost Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj, a u međuvremenu im je određen jednomjesečni pritvor.