Ranjeni sin: Stari nas je sve porokao

Policija je u obiteljskoj kući Zlatka Hamzića u Ulici Ksavera Šandora Gjalskog u Vinkovcima oko 17 sati u ponedjeljak pronašla mrtve mrtve 57- godišnjeg vlasnika kuće, te njegovu suprugu Mariju i tridesetogodišnjeg sina Zdenka.

Stravičan događaj policiji je dojavio 27- godišnji Vladimir, također sin Zlatka Hamzića, koji je pobjegao iz kuće te ga je susjed prevezao u vinkovačku Opću bolnicu. Ondje je nakon operacije, zbog prostrijelne rane podlaktice i glave, i zadržan. Liječnici kažu da je stabilno.

No obraćajući se istražiteljima mladić je, prenosi Jutarnji list, izgovorio starvičnu rečenicu: "Stari nas je sve porokao". I iz policije tvrde kako je jedan od ukućana preuzeo ulogu krvnika, no nisu željeli iznositi detalje. Večernji list piše kako je kod Zlatkovog tijela pronađen pištolj, a da se cijela drama odvijala u dnevnom boravku kuće.

Zlatko Hamzić u mirovinu je otišao iz tvrtke Dilj, gdje je radio kao financijski direktor. Budući da se na pročelju kuće nalazi tabla s natpisom Solvent, knjigovodstveni servis i porezno savjetovanje, pretpostavlja se da se time bavila cijela obitelj.

Na mjesto krvave tragedije izašao je istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru, Slavko Teofilović.