Pune ruke posla za MUP HNŽ protekli vikend

U oblasti sigurnosti prometa registrirane su 22 prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale, tri osobe su zadobile teške, dok su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

U nedjelju, 30. svibnja, u 4,55 sati, u Ulici maršala Tita u Mostaru, na sjevernom ulazu u grad kod podvožnjaka, dogodila se prometna nesreća u kojoj je Ante P. (1989) iz Mostara upravljajući vozilom „opel corsa“ smrtno stradao.

Očevid na licu mjesta, a po ovlaštenju tužitelja, izvršili su pripadnici Policijske stanice za sigurnost prometa Mostar.

Prethodne noći, oko 2,00 sata, u mjestu Trebižat, općina Čapljina, dogodila se prometna nesreća u kojoj je Ivan G. (1986) iz Konjica, upravljajući vozilom „vw golf“, sletio s ceste i smrtno stradao. Teške tjelesne ozlijede zadobio je suvozač Zoran B. koji je prevezen na SKC Mostar.

U subotu, 29. svibnja, oko 19 sati, u Ulici maršala Tita u Mostaru, kod Higijenskog zavoda, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali Sanjin H. s motociklom „kawasaki“ i Admir G. s vozilom „ford fiesta“. Tom prilikom teške tjelesne ozlijede zadobio je vozač motocikla, te je prevezen u bolnicu Južni logor.

Prometna nesreća dogodila se i 28. svibnja u 21,20 sati u mjestu Borovice, općina Konjic, u kojoj je došlo do prevrtanja vozila „vw golfa II“, kojim je upravljao Rijad Š. iz Hadžića. Tom prilikom je suvozač Amel R. iz Hadžića zadobio teške tjelesne ozlijede. Očevid na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske stanice za sigurnost prometa Konjic.

PU Mostar 29. svibnja obratio se I. J. iz Mostara i prijavio da je tijekom noći nepoznati počinitelj izvršio provalu u Građevinsku školu Mostar. Izlaskom na lice mjesta pripadnici policije utvrdili su da je provalnik u školu ušao kroz prozor, te da je otuđio LCD, dva laptopa i jedan projektor. O svemu je upoznat Odjel krim policije koji vodi istragu.

U nedjelju, 30. svibnja, PU Mostar obratio se R.I. iz Mostara i prijavio da je nepoznata muška osoba izvršila razbojstvo u sportskoj kladionicu „Bet live“ u Dubrovačkoj ulici. Tom prilikom razbojnik je, uz prijetnju nožem, uposlenici kladionice otuđio novac i mobitel nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Upoznate su policijske patrole na terenu, kao i Odjel krim policije.

U petak, 28. svibnja, prijavljena je krađa dva vozila marke „škoda octavia“, koja su bila parkirana u Ulici blajburških žrtava, te još jedna krađa vozila iste marke, koje je bilo parkiranu u Ulici akademika I. Zovke.

Istoga dana, PU Mostar obratio se A.M. iz Mostara i prijavio da mu je otuđeno vozilo marke „renault megane-sedan“ dok se nalazilo parkirano u Ulici akademika I. Zovke.

O svim ovim prijavama odmah su upoznate policijske patrole na terenu, kao i Odjel krim policije koji poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja, navode iz MUP-a.

(Fena)