Puljanka kojoj se sudi za ubojstvo trogodišnjeg sina nije se vratila u zatvor: Mojoj branjenici je mjesto u bolnici

Puljanka kojoj se sudi za ubojstvo trogodišnjeg sina nije se vratila u zatvor: Mojoj branjenici je mjesto u bolnici
Nekoliko sati nakon završetka rasprave, u ponedjeljak navečer Puljanka Chiara Rojnić Pašić, kojoj je počelo suđenje za ubojstvo trogodišnjeg sinčića Denisa, hitno je prevezena u zatvorsku bolnicu u Zagrebu na Svetošimunskoj gdje je 33-godišnjakinja smještena na odjel psihijatrije, javlja Jutarnji.

U pauzi rasprave njezin odvjetnik Davor Štorga rekao je kako smatra da, s obzirom na to da se njegova branjenica deset godina liječila na psihijatriji, mjesto joj je u bolnici, a ne u zatvoru.

"Mogu vam samo potvrditi da je ta informacija točna i da me o tome obavijestila njezina majka. To samo potvrđuje ono što sam već rekao, a to je da je mojoj branjenici mjesto u bolnici, a ne u zatvoru. I dalje vam zbog zakonskih zapreka i tajnosti postupka ne mogu reći detalje o njezinu zdravstvenu stanju, odnosno vrsti lijekova koje uzima. No, očito je da s obzirom na to da zatvor u Puli ima zdravstveno osoblje, da je mogla biti prevezena i u pulsku bolnicu, činjenica da je prevezena u Bolnicu za osobe lišene slobode potvrđuje svu ozbiljnost njezina zdravstvenog stanja i potrebe tretmana u odgovarajućoj specijaliziranoj ustanovi za osobe lišene slobode", izjavio je za Jutarnji njezin odvjetnik Štorga.

Njen je odvjetnik je u ponedjeljak najavio i da će se u postupku, koji je tajan i zatvoren za javnost, 'ustanoviti istina, drugačija koja je dosad iznošena u javnosti'.