Pucnjava u sjedištu YouTubea: ovo je napadačica koja je ranila troje ljudi i oduzela sebi život

YouTube, pucnjava
Napadačica je sinoć otvorila vatru u sjedištu YouTubea u San Brunu u blizini San Francisca, nakon čega su zaposlenici tvrtke pobjegli na ulicu, a najmanje tri žrtve završile u lokalnim bolnicama, da bi si na kraju oduzela život, izvijestila je policija.

Američki mediji pišu kako se napadačica zove Nasim Aghdam (39) te da je napad rezultat privatnih nesuglasica. Mediji su između ostalog objavili snimku na kojoj se Aghdam žali da je YouTube filtrira i diskriminira. Čini se da je Aghdam vodila više YouTube-kanala, na kojima objavljuje snimke o nizu tema, uključujući životinjska prava. Mnogi kanali su u međuvremenu zatvoreni.

"Pronašli smo žrtvu s ranom za koju vjerujemo da si je sama nanijela. Žena je", rekao je šef policije u San Brunu Ed Barberini na konferenciji za novinare, opisujući osobu za koju policija vjeruje da je pucala u sjedištu Youtubea.

Jedna od žrtava, 36-godišnji muškarac, u kritičnom je stanju u Općoj bolnici u San Franciscu, jedna 32-godišnjakinja također je u teškom stanju, dok je 27-godišnja žena stabilno. Vlasti nisu objavile imena žrtava.

Voditelj proizvodnje u YouTubeu Todd Sherman opisao je na twitteru da je čuo ljude kako trče, prvo pomislivši da se radi o potresu, no potom mu je rečeno da jedna osoba ima pištolj.

"Nakon toga svaka osoba koju sam vidio bila je za mene potencijalni strijelac. Netko je rekao da je osoba pucala iza stražnjih vrata i potom upucala sebe", rekao je Sherman na twitteru.

"Pogledao sam dolje i vidio krv na podu i stepenicama, zatim smo krenuli van iz zgrade", rekao je Sherman.

Snimke lokalne televizije pokazale su kako djelatnici YouTubea izlaze iz zgrade s podignutim rukama.

Google je u priopćenju ustvrdio da djeluje koordinirano s lokalnim vlastima.

Prošlog mjeseca YouTube je najavio da će zabraniti sadržaje koji promiču prodaju oružja, kao i videozapise koji poučavaju kako napraviti oružje.

vijesti.hr

 

YouTube,pucnjava