Pucnjava u Sarajevu, dvije osobe ranjene, osam uhićenih

policija
Policijskim službenicima obratili su se M.A. (1991.), M.M. (1987.) i L.I. (1994.) iz Sarajeva. Dvije osobe su imale ozljede u predjelu ruku, a kazali su da su povrijeđeni iz vatrenog oružja ispred sportske kladionice ''Max Bet'', ulica Franca Lehara, općina Centar Sarajevo.

Liječnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevske županije ukazali su pomoć M.A. i M.M., nakon čega su prevedeni u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje su kod M.A. dijagnosticirane manje ozljede palca lijeve ruke, dok je M.M. zadobio teške tjelesne ozljede lijeve šake, nanesene vatrenim oružjem.

Izlaskom na mjesto događaja, uočeno je oštećenje na ulaznim vratima sportske kladionice, kao i oštećenje putničkog vozila marke ''volvo'', koje se nalazilo parkirano u neposrednoj blizini.

Radeći na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici su u naselju Vraca, općina Novo Sarajevo, zaustavili putničko vozilo marke ''bmw'', u kojem su se nalazili P.A. (1990.), K.E. (1987.), P.E. (1988.) i B.B. (1992.) svi nastanjeni u Sarajevu.

Prilikom praćenja ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevske županije, policijski službenici su zaustavili putničko vozilo marke ''vw golf V''kojim je upravljao vozač A.T. (1994.).

U obavljenom intervjuu A.T. je izjavio da je krenuo u Univerzitetski klinički centar zanimajući se za zdravstveno stanje drugova M.A. i M.M.

Tom prilikom kod njega je pronađen pištolj i okvir sa municijom.

O tome je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, koji je naložio da se spomenute osobe uhite, a uviđaj obavi u jutarnjim satima. Policijski službenici uhitili su: M.A., M.M., L.I., P.A., K.E., P.E., B.B. i A.T. i predali ih u Odjel za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ-a.

FENA