Psihopat je noge, ruke i glavu odrezao kirurški precizno

ubojstvo

Bezglavo i osakaćeno tijelo isplutao je u ponedjeljak poslijepodne kroz gusto žbunje oko 150 metara od trening staze za kanu na Jarunu. Policija je u utorak izronila noge, a još uvijek se traga za glavom i obje šake. Pretpostavlja se da je u jezercu ležalo oko mjesec dana.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, stručnjaci sa Zavoda za sudsku medicinu navodno su utvrdili da su udovi odrezani kirurški precizno te da je osoba koja je to učinila profesionalac jer su čisti, precizni i anatomski logični. Osoba koja je odrezala udove i glavu vrlo vjerojatno ima sličnih stručnih iskustava i moglo bi se čak raditi i o mesaru ili osobi koja je već odsijecala udove s ljudskog tijela.

U istragu se uključila SOA?


Sudski medicinari čak znaju i kojom vrstom noža je komadanje tijela učinjeno. Glava je, piše Jutarnji, odrezana zajedno s vratom do ramena, ruke su precizno odrezane između šaka i laktova, a obje su noge od tijela odvojene od čašica. Upravo ta posljednja činjenica upućuje na to da je ovo djelo profesionalca koji je znao gdje najlakše odvojiti udove.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec kazao je kako MUP još nije poslao nikakvu obavijest Interpolu dok se ne ustanovi identitet. "Provjerit ćemo popise nestalih u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama. DNA s trupla provući će se kroz DNA bazu MUP-a", kazao je Borovec. Neslužbeno se doznaje da se u istragu uključila i SOA, a prikupljaju se i informacije i iz kriminalnog miljea.

"Truplo je plutalo na površini. Golo, bez šaka, glave i nogu. Bilo je napuhnuto i plavo. Zgrozili smo se. Prijatelj mi je na početku treninga rekao da je u nedjelju vidio nešto kako pluta, međutim nije se usudio ni pogledati", ispričao je Igor G., kanuist iz Kanu kluba Končar, inače hrvatski reprezentativac, koji je otkrio tijelo.

Kazao je i kako je pored tijela plutala nekakva vreća, ali da ne vjeruje da je to povezano. "Logičnije mi je da sada sve isplivava na površinu jer se jezerce odledilo nakon što je mjesec dana bilo okovano ledom", kazao je Igor.

Ubojstvo povezano s akcijom 'Balkanski ratnik'?

 

Inače, Jutarnji piše da bi ovaj slučaj, iako to nitko ne želi potvrditi, mogao biti povezan i sa akcijom 'Balkanski ratnik', u kojoj su provedena uhićenja u Urugvaju i Kolumbiji, te je zapljeneno više od dvije tone kokaina. U zemljama u regiji potom je zaredao niz brutalnih ubojstava ljudi povezanih s krijumčarenjem droge.

Lani je sredinom studenog kraj Mostara likvidiran Branislav Obadović, čije je tijelo nađeno u bunaru. U Španjolskoj je u džipu nađeno karbonizirano tijelo barskog pomorca Milana Kneževića, a u Zagrebu je u ljeto 2008. godine likvidiran pulski ugostitelj Tripo Penović. I ubojstvo Branka Popovića iz BiH povezuje se s tom akcijom i narko-miljeom.