PRONAĐENO TIJELO STRADALOG PILOTA Iza Tomislava Baturine ostala supruga i dijete

pilot, Hrvatska, pad helikoptera
Pixsell/Screenshot/HRT

Ronitelji Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga u Hrvatskoj su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus Hrvatske ratne mornarice u utorak 28. siječnja 2020. godine oko 8 sati i 10 minuta pronašli olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D koji se srušio jučer u tragičnoj nesreći i tijelo pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnika Tomislava Baturinu, u šibenskom kanalu, ispred Zablaća, stoji u priopćenju MORH-a.

Istraga je i dalje u tijeku te Povjerenstvo utvrđuje okolnosti ove tragične nesreće, prenosi 24sata.hr. Baturina je bio najbolji pilot u naraštaju Natporučnik pilot Tomislav Baturina bio je i pripadnik 393. Eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a, a za svoj rad ocjenjivan je najboljim ocjenama te je nekoliko puta nagrađivan i pohvaljen.

– Kod mene je put do vojnog pilota bio neuobičajen. Prvo sam završio turistički menadžment u Šibeniku, kad se pojavila mogućnost razvoja karijere kroz sustav Oružanih snaga RH. S obzirom na izvrsne rezultate na liječničkom, stigla je ponuda za školovanjem za vojnog pilota. I sad se naježim kad se sjetim tog trenutka – izjavio je 2014. vojni pilot Tomislav Baturina iz Sinja, koji je bio proglašen najboljim u svojem 18. naraštaju.

Nakon srednje škole, mladi Sinjanin upisao je Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu i završio ga kao kadet HV-a. Njegov otac Slavko također je bio dragovoljac, a nakon rata nastavio je raditi u HV-u sve do umirovljenja, piše Slobodna Dalmacija. Iza Tomislava ostaju njegova supruga i dijete.