Prnjavor je u šoku

Njihov sugrađanin, Nenad Grumić (22), preminuo je u noći sa subote na nedjelju u kafiću "Trokadero" od posljedica srčanog udara pred očima prijatelja i brojnih drugih Prnjavorčana.
Tragično preminuli mladić, porijeklom iz Drenove, živio je u Sloveniji.

Posjetu rodnom kraju iskoristio je za večernji izlazak, koji je tragično završio. Grumić se u kafiću nalazio zajedno sa rođakom Milomirom Pivaševićem, piše Prnjavor.info, a prenosi Dnevni avaz.

- U "Trokadero" smo došli oko 21.30 sati, stajali smo za stolom, gdje su nam se pridružila dva momka, koji nisu mogli naći slobodno mjesto. Plesali smo, pjevali a onda je Novak u jednom trenutku samo pao, bilo je to nekih 30 minuta iza ponoći. Dozivali smo ga, ali nije reagirao, zatim smo ga iznijeli vani, a pomogli su nam i konobari. Dva puta se lagano nakašljao, nakon čega više nije davao znakove živote. Odmah smo ga stavili u auto i odvezli u službu Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Prnjavor, gdje su doktori pokušavali da ga ožive, ali na žalost nisu uspjeli. Dežurni doktor utvrdio je smrt, usljed posljedica srčanog udara", ispričao je vidno potrešeni Pivašević.
Grumić je sahranjen je prekjučer na mjesnom groblju u Drenovi, a sahrani su pored rodbine, nazočili mnogobrojni prijatelji i poznanici, koji su ga ispratili na vječni počinak.