Priveden jedan od huligana koji je napao Ultrase

Priveden jedan od huligana koji je napao Ultrase

„Crne uniforme“ Policijske stanice Novi Grad, zajedno sa kolegama iz drugih policijskih uprava, u srijedu su imali pune ruke posla, jer su u bh. prijestolnici skoro u isto vrijeme igrali svoje utakmice Željezničar i Sarajevo. Iste noći u klasičnoj sačekuši na autocesti kod Sarajeva, napadnuti su navijači Zrinjskog – „Ultrasi“ pa naši domaćini s kojima je boravila ekipa „Avaza“ nisu imali vremena za predah. Najkraće rečeno, uhitili su ih kao na traci.

Nadzorne kamere

Skoro sve raspoložive snage sarajevske policije dignute su na noge pa je ubrzo stavljena pod kontrolu situacija na autocesti.. Kako doznaje avaz.ba, istražitelji su operativnim radom na terenu, ali i zahvaljujući snimcima s nadzornih kamera, vrlo brzo identificirali huligane koji su napravili kaos na autocesti. Već nakon prvih uhićenja, počinitelji su „propjevali“ pa je i to olakšalo posao policajcima. 

Šef smjene alarmirao je naše domaćine te im proslijedio identitet i adresu huligana K. H. (identitet poznat redakciji), koji je označen kao jedna od organizatora sačekuše „Ultrasima“. Traže ga njihove kolege s Ilidže, na čijem području se i dogodila žestoka tuča u kojoj su letjele baklje, kamenice i sve što im je došlo pod ruku. Dolazimo pred kuću u Boljakov Potok.

U prizemlju starija žena govori kako je u potkrovlju K. H. Vrata otvara njegov mlađi brat, koji zbunjeno govori kako ne zna je li je u kući... Iskusni policajci čuju kako K. H. iz spavaće sobe šapće bratu da kaže kako nije u kući i tu mu je bio kraj. Policajci ulaze i u krevetu u pidžami zatječu huligana.

Na pitanje zna li što ga traže iz PS Ilidža, nema odgovor, tvrdi da je spavao, prethodno radio... Oblači trenirku, čarape i tene pa pravac marica. Destinacija – PS Ilidža, gdje je u tim trenucima bilo kao na željezničkoj stanici. Navijači se privode gotovo svake sekunde, neke puštaju, neki su zadržani... Dok naši domaćini predaju H. K. kolegama s Ilidže, ispred stanice vidimo tri demolirana kombija pored kojeg stoje napadnuti „Ultrasi“.

Krpili rupe

Neki od njih, u očaju, traže kartone po smeću i parku, te selotejpom pokušavaju zakrpiti rupe, gdje su nekada bila stakla. Valja se vratiti kući, a već je hladno. Šef smjene šalje tri nova naloga za privođenje. Policajci kucaju i zvone na dvije adrese na Alipašinom Polju C-Faza, pa potom u Švrakinom Selu, ali nitko ne otvara.

 Ne mogu nigdje pobjeći, znamo tko su, a isto im je, bili večeras ili ujutro privedeni – zaključuju naši domaćini dok nas ispraćaju skoro u zoru.

https://www.youtube.com/watch?v=9-PbdmHuFEY