Priopćenje NK GOŠK-a nakon napada u Lukavcu

... poslije nogometne utakmice 1.lige FBiH između domaćeg FK "Radnički" i NK "Gošk" Gabela.Naime,po povratku kući na izlazu iz Lukavca kamenovan je autobus sa igračima i upravom NK "Gošk".Tom prilkom je lakše ozljeđen trener našeg kluba Faruk Kulović,a pojedini igrači su pretrpjeli dosta straha kada je ciglom probijeno bočno staklo koje je zasulo većinu igrača u autobusu,koji je bio u vožnji.Do veće tragedije nije došlo zbog prisebnosti vozača koji je uspio zaustaviti autobus.

Osuđujemo ovo divljaštvo jer su u tom trenutku bili ugroženi životi svih putnika u autobusu,te se ovakav čin huligana koji su ovo napravili grubo rečeno može smatrati kao pokušaj ubojstva.Žalosno je da u našim sredinama prevladava ovakvo divljaštvo i huliganizam. Što se tiče utakmice,moramo reći da su domaćini poduzeli sve i bili veoma korektni,kao i navijači NK "Radnički" koji su fer i korektno bodrili svoj klub.Ali u svakom žitu ima kukolja,Također smatramo da pojedinci štete ugledu kluba i grada,jer nisu to sigurno pravi navijači,nego huligani koji dolaze na nogometne stadione kako bi liječili svoje osobne frustracije.Žao nam je da se dogodio ovaj incident,koji treba da bude upozornje svima koji su u sportu,da se angažiraju kako bi se ovakvi nemili događaji ne bi ponovili,jer ovakvo ponašanje pojedinaca stvara ružnu sliku o ljudima i lokalnoj zajednici koja u biti nema kontrolu i trebaka bi se ograditi od ovakvih huligana koji stvaraju mržnju i netrepeljivost ovakvim vandalskim činom.

Ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinu na srdačnom prijemu kojim će im biti uzvraćen kada budu gostovali u Gabeli,Također treba pohvaliti igrače i navijače NK "Radnički" na fer i korektnom ponašanju.Zahvaljujemo se također i djelatnicima PP Lukavac koji su bili fer i korektni,te su brzom intervencijom pomogli da se sitacija normalizira. Na kraju,da ne izgleda sve tako crno pobrinio se gospodin Enes Memić vlasnik hotela "Senad od Bosne" koji je bio i najsvjetlija točka u cijeloj ovoj priči. Naime,gospodin Memić se vraćao poslije utakmice i slučajno se zatekao u vrijeme incidenta,Bez okljevanja je pozvao sve igrače i članove uprave u njegov hotel na večeru i osposobio nam autobus kako bi se mogli vratiti kući.

Svi smo odušlevljeni prijemom kod gospodina Memića i jo jedanput veliko hvala za velikog čovjeka i gospodina koji je pokazao veličinu onda kada je nama najteže bilo.Svaka čast ljudino.