Prijetnje smrću dobiva i Kvesićev pomoćnik

...da je 47-godišnji Anton Boto, pomoćnik ministra za branitelje, u nekoliko posljednjih dana primio više SMS poruka prijetećeg i uznemirujućeg sadržaja. Istražitelji su došli do saznanja da je mogući počinitelj kaznenog djela Slaven Dumandžić (39) iz Klobuka, koji je lišen slobode i u tijeku je kriminalistička obrada zbog ugrožavanja sigurnosti, piše večernji list.

Naime, motiv i ovih prijetnji su stanovi za stradalnike čijih je ukupno 70 ključeva već podijeljeno u zapadnoj Hercegovini. Podsjetimo, ministar Viktor Kvesić je još proljetos, kada su se doznala imena budućih korisnika stanova, dobivao SMS poruke te za ugrožavanje sigurnosti prokazao Guslara, momka iz Gruda čiji je brat poginuo u ratu.

- Skupina nezadovoljnika, koji drže da su grubo uskraćeni za ova prava, za danas je najavila blokadu ovog ministarstva u Grudama. Pozivamo sve one koji smatraju da su se morali naći na popisu za dodjeljivanje stanova u kojima su se konačno trebali udomiti obitelji poginulih, nestalih i invalidnih osoba, neka se danas odazovu ovoj blokadi, kaže Tomislav Barić Guslar.

 

Piše: Robert Soldo/VLM