Nova Bila: Tone prije ubojstva rekao novinaru: Sve ću razotkritI!

Sve je krenulo, kako kruže priče po Novom Travniku, od paljevine poznatog kafića Code u Novom Travniku, što se dogodilo dvije noći ranije, a čiji je vlasnik bio pokojni Tone. Kafić Code je prvo lani izrafalan, i to od maskiranog muškarca dok je u njemu bilo gostiju, a onda i potpaljen, najvjerojatnije, zapaljivim bombama. Taj objekt je doslovice uništen u požaru. Sve je u njemu crno i nagoreno, iako su vatrogasci spriječili potpuno uništenje objekta, ali i susjednih zgrada. Pokušao sam s oštećenim stupiti u kontakt, ali je on u međuvremenu promijenio mobilni broj.

Poziv novinaru

Međutim, jutro kasnije (petak), točno u 8.57 sati, nakon što je u Večernjem listu osvanula fotovijest o bombaškom napadu, moj mobitel zvoni. S druge strane muški glas predstavlja se kao Tone Kutleša. Pita je li novinar Stipović, jesam, odgovorio sam. - Rođak, imam za tebe pravu vijest, bit će to bomba. Sve ću razotkriti!, kaže glas s druge strane "žice". O čemu je riječ, pitam, Tone kaže - ne mogu ti to telefonom reći nego dođi u moj kafić pa ćemo razgovarati. Dogovorili smo da se nađemo za sat vremena jer sam imao nekakvog posla. Kada sam krenuo za Novi Travnik, već u Novoj Biloj vidim policiju, trake, kao da se nešto dogodilo. Nemam nikakvu informaciju što se zbiva i nemam vremena zaustaviti se. Žurim na dogovoreni sastanak s Tonom Kutleša. Već na obližnjoj krivini, pozivam ga i ne javlja se. Mobilna postaja odgovara da je nedostupan.

U mjestu Stojkovići ponavljam poziv, no, opet dobivam isti odgovor - pretplatnik je nedostupan.

Obračun kod motela

Dolazim u Novi Travnik i ulazim u kafić Code. Jedan mladić plave kose i jedan stariji majstor pitaju što trebam. Kažem, imam dogovoren sastanak s Tonom, a ovaj stariji majstor odgovara kako je jutros čuo da će doći jedan novinar. Plavokosi mladić moli da ne fotografiram ništa jer imaju vijest da je Tone poginuo u obračunu kod motela Dani. - U petak oko 10 sati i 20 minuta došlo je do upotrebe vatrenog oružja ispred objekta Dani u Novoj Biloj, u kojem je poginuo Tone - ponavljao mi je i ponavljao mladić jer sam ga i dalje u nevjerici promatrao.

Izvor: vecernji.ba