Prije ubojstva Darijan je Vladislavu brutalno tukao, lomio joj nos i vozio u gepeku kroz grad

Prijateljica ubijene ispričala je za "Blic" da je Musić brutalno tukao Vladislavu, lomio joj je nos, ruku, vozio je u gepeku kroz grad.

- Pokušavala je da ga ostavi, ali mu se uvijek vraćala. Plašila ga se i prijavljivala ga policiji zbog brutalnosti. Na kraju bi uvijek odustajala od svih optužbi - potreseno priča prijateljica ubijene djevojke, napominjući da je Vladislava zbog zlostavljanja tražila i pomoć psihologa.

Ona kaže da Vladislava nije mogla zakorači na modnu pistu jer joj je Musić to branio zbog svoje bolesne ljubomore.

- Bio je oduvijek nasilan. Trpila je nevjerovatno batinanje, dolazila je kući s podlivima. I mi smo ga prijavljivali zbog nasilja, ali ona nije htjela da ga ostavi - kroz suze priča rođaka žrtve.

Komšija osumnjičenog tvrdi da je Vladislavu često viđao da dolazi u stan Musića, kao i da se znalo da je tuče.

- Vidio sam je nekoliko puta s modricama. Darijan je i ranije imao problema s policijom - kaže Mušićev komšija.

Patrola policije zatekla je jeziv prizor kada je u ponedjeljak navečer ušla u stan ubojice u Fruškogorskoj 6 u naselju Liman.

- Ležala je na podu, pretučena do neprepoznatljivosti. Oko nje je bilo krvi, a po tijelu je imala stravične ozljede - kaže izvor "Blica".

U stanu Červenkovih, Vladislavina deset godina mlađa sestra leži pod pokrivačem i plače.

- Manipulirao je njome kako je htio, potkupljujući je poklonima i drugim stvarima koje sebi nije mogla priuštiti - navode prijateljice fotomodela, napominjući da je Vladislava često boravila u Darijanovom stanu, gdje je on živio s majkom.

Musić je na saslušanju u novosadskoj policiji priznao je ubojstvo i do detalja opisao zločin, sazanje "Blic". Njegovo saslušavanje trajalo je satima, a motiv stavičnog zločina je bolesna ljubomora uhićenog.