Prijatelj repera koji se utopio opisao posljednje trenutke: 'Vjetar ga je udarao o vodu 20 sekundi'

dalibor andonov gru , reper, tragična smrt, utapanje

"Na početku je sve bilo divno, krenuli smo od Lida gdje smo uhvatili malo vjetra. Išlo je sve lijepo i vozili smo dva do tri sata. Zatim je pao vjetar i svemu je bilo kraj. Hteli smo ući u čamac jer se sve završavalo, svoj kite sam spustio, a potom ušao u čamac. Došli smo do Grua, a on nam je rekao: “Uzmite mi dasku”, jer je ostala dalje od njega, nekih 10 do 15 metara. Krenuli smo čamcem do daske i uzeli smo je. U tom trenutku naišla je oluja i drugi pravac vjetra, potpuno drugi. Najjači vjetar koji sam vidio u tijeku vožnje za sve ove godine i upravo taj nalet ga je odnio brzinom od 40-70 kilometara na sat". priča Mašić i navodi da je Grua vjetar toliko brzo nosio da ga nisu uspjeli stignuti.

"Čim smo vidjeli, nakon pet sekundi krenuli smo prema njemu, vjetar ga je nosio tom brzinom da sljedećih 20 sekundi nismo mogli doći do njega. 20 sekundi ga je vjetar udarao o vodu, dva do tri puta. Između 300 i 500 metara je letio u dalj. Toliko je brzo išao da čamcem nismo mogli da stignemo ni njega ni kajt. Vidjeli smo da se kajt otkačio i da više nije vezan. Gledali smo gdje je i pronašli smo ga. To je sve trajalo 30-ak sekundi jer smo imali brz čamac. Čim smo stigli, ubacili smo ga u čamac, bilo je malo teže jer je krupniji čovjek. Skoro dvije minute nam je trebalo da ga ubacimo u čamac. Počeli smo reanimaciju, a za to vrijeme je čamac išao najbrže što je mogao do obale", navodi svjedok.

"U svim tim trenucima nismo mu prestajali raditi masažu srca, a potom smo na obali pričekali Hitnu pomoć koja je došla ubrzo. Čim su došli konstatirali su smrt. Liječnici koji su došli na lice mesta, rekli su da je smrt vjerovatno nastala tijekom tih nekoliko udaraca u vodu jer su po zjenicama vidjeli da nema moždane funkcije duže vrijeme", zaključio je Mašić, piše Index.