Preživjeli sin iz masakra u Vinkovcima zanijemio od šoka

Sudac Teofilović je potvrdio da je Vladimir Hamzić u utorak u razgovoru s policijom na pitanja odgovarao samo kimanjem glavom.

"Na upit zašto je njegov otac pucao, mladić je kimanjem glavom i slijeganjem ramenima signalizirao kako ne zna. Također je signalizirao kako u trenutku nesreće nitko nije bio u kući osim ukućana.

Teofilović je potvrdio kako se još ne zna koji je motiv ubojstva.

Prema sučevim riječima, u Vladimira je otac ipak ispalio dva hica od kojih je jedan prošao kroz podlakticu i završio u usnoj šupljini.

Ravnatelj Opće bolnice Vinkovci dr. Krunoslav Šporčić rekao je da se V. Hamzić dobro oporavlja.

"Može govoriti, no izbjegava komunikaciju jer je još u šoku. Ipak je svjestan svega što se događalo u ponedjeljak popodne u njihovoj obiteljskoj kući. S policijom je kratko razgovarao, ali odbija svaki drugi razgovor, čak nije želio razgovarati ni s rodbinom koja ga je došla posjetiti", rekao je Šporčić a prenosi Večernji list.

Obdukcijom je ustanovljeno da je Hamzić suprugu Mariju usmrtio hicem u potiljak, sina Zdenka hicem u vrat, a zatim je sebi pucao u usta.

Vinkovcima se proširila priča da je do pokolja u obitelji došlo jer je supruga i sinovi zamjerili Zlatku što novac deponira u neku švicarsku banku samo na svoje ime pa je izbila svađa.