Preživio metak ispaljen u glavu pa pretukao napadača

Vika i galama

Ovaj zaposlenik poduzeća JKUP "Komunalije" prekjučer je popodne stavljao lisice koje blokiraju kotače na automobil Audi u Velikoj Kladuši kada mu je prišao vlasnik vozila Lelo Tabaković (37) te počeo vikati na njega. Tabaković je uz psovke vikao da mu je Elezović oštetio felgu na autu te su se njih dvojica posvađala i potukla. Počeli su se naguravati, nakon čega je Tabaković izvukao pištolj i pucao. Iz neposredne blizine je ispalio hitac u Elezovićevu glavu. Njega je metak samo okrznuo pa je još žustrije nasrnuo na 37-godišnjaka. Oborio ga je na pod te mu je počeo lupati glavom od ivičnjak. U međuvremenu su stigli policajci i smirili situaciju.

Cijeli se incident oko 16 sati dogodio pred zgradom Suda u Velikoj Kladuši, a preko puta parka u kojem se igrao veliki broj djece. Zaposlenik "Komunalija" je s krvavom glavom odveden u Dom zdravlja u Velikoj Kladuši, a potom je prebačen i u Županijsku bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću. Dežurna liječnica je rekla da je stabilno te da nije u životnoj opasnosti. Metak mu prošao ispod jagodične kosti te je izišao iza uha.

Deblokada košta 40 maraka

Ale Šiljedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije je potvrdio da je 37-godišnjak odveden na kriminalističku obradu. I on je trebao liječničku pomoć. Imao je ogrebotine i masnice po tijelu i glavi. Najvjerojatnije će Tabaković odgovarati za kazneno djelo pokušaj ubojstva. Šiljedić je rekao da će 37-godišnjak biti odveden na saslušanje kod dežurnog tužitelja.

Inače, u Velikoj Kladuši je polovicom lipnja počela naplata parkirališta preko parking aparata. Aparati rade na principu da se ubaci kovanica, pritisne zelena tipka, nakon čega izlazi parking karta, a minimalni iznos za uplatu je 1 marka za sat parkiranja. Zaposlenici "Komunalija" u gradu vrše redovite kontrole, a u slučaju prekoračenja dužeg od 5 minuta postavljaju se lisice na kotače vozila, čija deblokada košta 40 maraka.

Piše: I.Herceg / Dnevni list