Pretresi i privođenja u više gradova Bosne i Hercegovine

Izvršeni su pretresi objekata na 13 lokacija na području Sarajeva, Cazina i Broda, uz asistiranje pripadnika MUP-a KS i MUP-a RS.

- U okviru navedenih aktivnosti slobode je lišeno šest osoba, koje se dovode u vezu s izvršenjem kaznenog djela "Organizirani kriminal" iz članka 250. KZ BiH, u vezi s kaznenim djelima „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe" iz članka 193. KZ BiH i „Neovlašteni promet opojnim drogama" iz članka 195. KZ BiH, te su tri osobe saslušane u svojstvu svjedoka, priopćeno je u subotu iz SIPA-e.

Prilikom pretresa pronađena je mini radionica za proizvodnju improviziranog vatrenog oružja u vidu kemijskih olovaka, različitog kalibra, te je privremeno izuzeta određena količina vojnog naoružanja i municije različitih kalibara, manja količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu, jedno putničko motorno vozilo, precizna digitalna vaga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu RU Banja Luka, gdje je nad istim izvršena kriminalistička obrada, a protiv istih Tužiteljstvu BiH bit će podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršiocima.

FENA