PRESUDA Požeško-slavonski župan kriv za obiteljsko nasilje, ali ne ide u zatvor

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu jutros je nepravomoćnom presudom proglašen krivim zbog nasilja u obitelji nad suprugom Marom Tomašević. Izrečena mu je kazna od 10 mjeseci uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine. Njegova supruga kazala je da će vjerojatno tražiti imovinsko obeštećenje

Po izlasku sa Suda osuđeni župan rekao je da se vraća na posao.

"Normalno da ćemo se žaliti na ovakvu presudu, i dalje tvrdim da nisam naislnik", rekao je Alojz Tomašević, prenosi N1.

Reagirala je i njegova supruga Mara Tomašević.

"Treba neka kazna za takva djela makar i ovako mala, neka vide žene da trebaju prijaviti. Mislim da će im ovo biti poticaj".

Na pitanje hoće li tražiti imovinsko obeštećenje, rekla je kako vjerojatno hoće. "Vjerojatno ću tražiti imovinsko obeštećenje, pa koliko bude. Meni je to sada manje važno... Preumorna sam od svega ovoga, dugo traje. To što sam se eksponirala u javnost... morala sam - pa kako bude", rekla je Mara Tomašević za N1.

Nakon nešto više od dvije godine završen je sudski postupak u slučaju požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, kojeg je Općinsko državno odvjetništvo optužilo za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Tomašević.

Tijekom rasprave u utorak, održane bez nazočnosti javnosti, pročitane su SMS poruke koje je razmjenjivao posvađani bračni par, te su saslušane završne riječi predstavnika optužbe i obrane.

Na samom početku ročišta Tomaševićeva obrana zatražila je izuzeće suca Slavena Vidmara, što je predsjednik suda Vedran Pavletić nakon kratke stanke odbio. Obrana je, naime, tražila izuzeće Vidmara jer je 'vrijednosnim sudom' o SMS porukama koje su razmjenjivali supružnici unaprijed procijenio da je nasilje počinjeno, time što je sporne poruke nazvao 'reakcijom na nasilje'.