Preminuo Milivoj Vujica

Da podsjetimo, pripadnci MUP-a zapadnohercegovačke županije uhitili su vozača Mercedesa 124, crvene boje, pod osnovanom sumnjon da je na Novu godinu, 1.sječnja pregazio pješaka Milivoja Vujicu, a potom pobjegao s mjesta nesreće, ne prijavivši policiji što se dogodilo.

Istražitelji PU Ljubuški prethodno su rasvijetlili okolnosti prometne nezgode koja se 1. siječnja , oko 19 sati dogodila u mjestu Veljaci, a u kojoj je teške i po život opasne ozljede zadobio pješak Milivoj Vuica (57) iz Veljaka.

Prema iskazima svjedoka u navedeno vrijeme cestom je se iz smjera Vitine kretalo vozilo marke “Citroen” HR registarskih oznaka; nakon što je primijetio da na lijevoj strani kolnika leži pješak vozač Citroena upalio je sva četiri svijetla i zaustavio vozilo, s namjerom da pomogne toj osobi.

U tom trenutku iz smjera Vitine naišlo je vozilo, kojim je, kako će se kasnije utvrditi upravljao J. Dž. (24). Prema iskazima svjedoka vozač je zaobišao zaustavljenog Citroena prešavši na lijevu kolničku traku pri čemu je kotačima prešao preko prsnog koša nesretnog Vuice nanijevši mu na taj način teške i po život opasne ozljede nakon čega se udaljio u smjeru Orahovlja.

Naknadno, analizom predmeta pronađenog na mjestu prometne nezgode, istražitelji PU Ljubuški došli su do zaključka da je moguće da je unesrećenom Vujici po život opasne ozljede nanijelo motorno vozilo marke “Mercedes” tip 124, kojim je upravljao J. Dž .

Nad J. Dž. izvršena je kriminalistička obrada tijekom koje je priznao da je u navedeno vrijeme upravljao s navedenim vozilom, te da je prilikom obilaženje motornog vozila marke „Citroen“ prešao preko tijela pješaka koji je ležao na kolniku regionalne ceste, u mjestu Veljaci, nakon čega se udaljio ne pruživši pomoć unesrećenome.

kocusa.info