Poznata imena osoba uhićenih zbog reketarenja

uhićeni, kamatari, Tuzla

Policajci iz Tuzle jučer su na području ovog grada, po naredbi Tužiteljstva Tuzlanske županije, proveli akciju kodnog naziva "Scarface" u okviru koje su izvršeni pretresi na nekoliko lokacija, a tom prilikom je uhićeno više osoba koje se uz niz kaznenih djela dovode u vezu i s reketiranjem.

Iz Tužiteljstva TŽ je potvrđeno da se osobe sumnjiče za organizirani kriminal u vezi s iznudama, ucjenama, trgovinom drogom, nasilničkim ponašanjem i drugim kaznenim djelima. Uz uhićenje osoba policajci su izvršili i pretrese na više lokacija, a prema neslužbenim informacijama, zaplijenjena je i određena količina droge, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

Informacije koje su potvrđene za Klix, govore da su osim Kabilovića u ovoj akciji uhićeni i Amer Hajdarević, Selver Salimović zvani Švrćo, Amir Lisičić, Adnan Požegić, Mujo Mandžić, Ammar Adrović i Elvis Hamzić.

Krajem studenoga, Kabilović je privođen prilikom otvaranja njegove diskoteke u Tuzli, ali je nedugo nakon privođenja pušten na slobodu. Protiv Kabilovića u Tužiteljstvu TŽ je otvoren predmet i zbog napada na inspektora Adnana Okanovića koji je radio na predmetu protiv njega.

On se 22. veljače ove godine predao Tužiteljstvu TŽ nakon što je za njim raspisana međunarodna tjeralica. Mjesec i pol kasnije pušten je iz pritvora bez mjera zabrane. Više informacija o jučerašnjoj akciji će biti poznato danas na konferenciji za medije koju će održati predstavnici Uprave policije MUP-a TŽ.