Poznat identitet Sarajke koja je pomogla kćerki da ubije novorođenče

ubojstvo, beba, Dario Šarić

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo uhitili su prije nekoliko dana maloljetnicu zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče. Sarajevski policajci priveli su i njenu majku zbog sumnje da joj je pomagala u ovom jezivom slučaju

Ovo je novi jezivi slučaj čedomorstva koji je potresao Sarajevo, ali i cijelu BiH. Ovaj događaj zbio se na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Kako je potvrđeno iz Tužiteljstva ŽS, majka je završila iza rešetaka, dok je kćer, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu.

Dnevni avaz doznaje da je majka koja je pomogla kćeri tinejdžerici u ovom zločinu Azra Č., rođena u Sarajevu, koja ima 47 godina.

Prema neslužbenim informacijama, maloljetnica se, navodno, porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje je i usmrtila bebu. U porođaju joj je, kako je utvrđeno, pomagala majka.

Djevojka je raskrinkana jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Liječnici su utvrdili da je riječ o krvarenju nakon porođaja pa su alarmirali policiju.