Potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom u BiH

koronavirus, koronavirus, Banja luka, broj oboljelih, koronavirus, BIH, rs bih, Zaražene osobe, koronavirus, federacija, broj oboljelih, koronavirus, BIH, Konjic, koronavirus, HNŽ, SKB Mostar, farmaceut, lijek, Covid-19
Ilustracija

 U Republici Srpskoj potvrđeno je novih 16 pozitivnih osoba na koronavirus, čime se ukupan broj zaraženih u tom bh. entitetu povećao na 45.

Kada su u pitanju novoprijavljeni, riječ je o 10 žena i šest muškaraca, potvrdio je entitetski ministar zdravlja Alen Šeranić, nakon sjednice Stožera za izvanredne situacije u RS.

U pitanju su osobe strednje, starije i mlađe dobi.

"Dvije osobe su u UKC Banja Luka i bile su već nadzirane. Dobrog su zdravstvenog stanja. Po jedna osoba smještena je u bolnice u Prijedoru i Bijeljini i lakše su kliničke slike", rekao je Šeranić.

Niko nije životno ugrožen.

On je rekao da je 11 osoba iz Banje Luke, a po jedna osoba je iz Laktaša, vezena je za treći klaster iz Banje Luke, Jedna osoba je iz Ribnika, zatim Prijedora, Kozarske Dubice i Bijeljine, bile su u kontaktu s osobama iz Europe, dok je jedna radila na aerodromu.

"Devet osoba od 16 novih pozitivnih je vezano za treći banjalučki klaster, iz kojeg imamo najviše oboljelih. Tri osobe su iz Banje Luke, ali su imale putovanja ili su bili u kontaktima s osobama iz Europe", istakao je Šeranić.