Potvrđena optužnica: Nožem pokušao ubiti 25-godišnjeg P. S. iz Tomislavgrada

napad, nož, pokušaj ubojstva, obračun, crna kronika, Subotica, Hrvat, napad nožem, pljačka, kladionica, prijetnja, nož

Županijski sud u Livnu potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva u Livnu protiv 30-godišnjeg Saldina Ivkovića iz Bugojna zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju.

Optuženom se stavlja na teret da je u alkoholiziranom stanju 2. svibnja 2019. godine oko 4 sati ujutro, u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u Ulici kralja Zvonimira u Tomislavgradu, nožem pokušao ubiti 25-godišnjeg P. S. iz Tomislavgrad.

Prema navodima optužnice, verbalni sukob Ivkovića i P. S. prerastao je u fizički obračun u kojem je Ivković izvukao nož te P. S. dva puta posjekao po vratu.

Oštećeni je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Tomislavgrad, vozilom hitne pomoći prebačen u Županijsku bolnicu u Livnu na daljnje liječenje, a osumnjičeni, koji je pobjegao s mjesta događaja, ubrzo je pronađen i uhićen, te ja nakon kriminalističke obrade predan na nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu u Livnu.

Iz Tužiteljstva podsjećaju da je u ranijem periodu prema optuženom bio određen i jednomjesečni pritvor dok je postupajući tužitelj u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine predložio i sigurnosnu mjeru oduzimanja predmeta kojim je počinjeno kazneno djelo.