POTRESNE VIJESTI IZ NEUMA: Djeca u obitelji se vežu i tuku, dječak ponovno izbačen iz kuće

K. Perić, zlostavljanje, psihičko i fizičko zlostavljanje, zlostavljanje djece, Nasilje u obitelji

Devetogodišnji dječak iz Neuma, koji je nedavno spavao u automobilu jer su ga roditelji izbacili iz kuće ponovno je izbačen iz svog doma, saznajemo od upućenih u situaciju. Isti tvrde da im je to potvrdio u razgovoru sam dječak. Žalosti ih što se u ovom slučaju ništa nije pomaklo na bolje.

„Eto sad smo bar doznali da Neum nema socijalnog radnika i puno tih ostali stvari...Eto bar smo pokusali nešto riješiti, al' eto ne ide. Otac te djece je plakao kao sto ste vidjeli na portalima, kao da nije kriv. Kao da se ne kaje. Pa samo se pitam ima li taj otac i majka savjesti imalo. I eto dragi Neume šta nam se dešava u gradu, a svi ljudi zatvaraju oči, čast pojedincima koji se zalazu za tu djecu. Nadam se evo da će Općina Neum primiti nekog da radi na tom mjestu tj. socijalnog radnika. Jer mislim da je to ovom gradu potrebno“, objavljeno je, između ostalog, na profilu Probudi se Neume.

Podsjetimo, devetogodišnji dječak je jedno od troje djece u nesređenoj obitelji koja je porijeklom iz Neuma, a živi u blizini hotela Sunce, a nedavno je zatečen kako spava u automobili, promrznut i gladan. Nije mogao ni u školu, jer mu je torba u kući.

Mediji su o ovom slučaju saznali putem facebooka, na profilu Probudi se Neume napisano je kako se tretiraju djeca u ovoj obitelji, vežu, izgladnjivaju i slično.

Nakon toga roditelji su imali posjet nadležnih, te su dječaka primili u kuću, a otac je navodno i plakao, te tvrdio da mu je netko situaciju namjestio. U policiji su za Hercegovina info nedavno kazali da u ovom slučaju ništa nije prijavljeno, a u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Neum se nisu javljali ni na poruke ni na pozive.

K.Perić