Potraga za Gačićem se intenzivira, patrole na nekoliko lokacija, u Sarajevo stiže još 130 policajaca

potraga

Jučer je ministar unutrašnjih poslova Sarajevske županije Admir Katica najavio dolazak još 130 policajaca iz više županija kao ispomoć.

- Osjećaj sigurnosti građana Sarajevske županije nam je najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato će od danas građane Sarajevske županije osiguravati još 130 policijskih službenika iz drugih županija - naveo je Katica.

Iz MUP-a Sarajevske županije su danas naveli da je potraga intenzivirana, te da je od jutros policija u nekoliko navrata postupala po prijavama građana.

Također, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Sarajevske županije Mevludin Halilović kazao je sinoć za Avaz.ba da je potraga za Gačićem intenzivirana i da za njim tragaju policijski timovi.

- Naše ekipe sastavljene od istražitelja i pripadnika timova Postrojba za specijalističku podršku su na cijelom teritoriju Sarajevske županije, provjeravaju sve informacije koje dobivamo od građana i idu u preglede teritorija - kazao nam je Halilović.