Posvađao se sa ženom pa zapalio kuću

kuca vatrogasci
kuca vatrogasci

Kako su doznali novinari Dnevnog avaza sa licu mjesta, vlasnik kuće N. M. (identitet poznat redakciji Avaza), nakon svađe sa suprugom, izrevoltiran je otišao u potkrovlje kuće, a potom ga i zapalio. Da se nešto čudno događa primijetila je unuka piromana, koja je s nanom bila u prizemlju kuće.

Ona je prvo čula lomljavu i udarce koji su dolazili iz potkrovlja, nakon čega je izašla i ugledala plamen koji je kuljao kroz prozore. Potom je dozivala drugog djeda, oca svoje majke, koji živi u blizini.

- Vikala je: „Dedo, dedo, gori kuća". Pozvali smo vatrogasce - kazao je jedan od susjeda.

Prema njegovim riječima, N. M. je do dolaska vatrogasaca i policije pobjegao i niko ne zna gdje se nalazi. Neslužbeno se doznaje da se N. M. i ranije svađao sa suprugom i pravio probleme i da, navodno, ima psihičkih problema.

U gašenju požara, kako je potvrđeno, angažirana su tri vatrogasna vozila. Na licu mjesta se doznaje da su vatrogasci imali problema, jer je prilikom intervencije jedan od kolega propao kroz balkon na prvom katu nakon što je popustila šperploča.

Opekotine ruku

- Spretni vatrogasac, kao panter, uspio se uhvatiti za željeznu ogradu balkona i nekako je skočio na sigurno. Gelenderi su se ugrijali pa je tako zadobio opekotine ruku. Teže posljedice spriječile su rukavice - ispričao je očevidac.

Tako je na teren stigla i ekipa Hitne pomoći koja je odmah zbrinula vatrogasca. Vatrogasci su ugasili požar za 15 minuta, ali je ostala jedna ekipa da dežura, odnosno raskopa šutu i građu, kako se požar ponovo ne bi aktivirao.

U sarajevskoj policiji nisu komentirali ovaj slučaj. Potvrdili su da su obaviješteni o požaru i da su na teren izašli policajci, a da će se više znati nakon što bude obavljen očevid.