Postaje li Split nesigurno mjesto za život?

Trostruko ubojstvo u Splitu
Miroslav Lelas

Jučerašnje trostruko ubojstvo u Splitu šokiralo je cijelu Hrvatsku.

Prema informacijama koje dolaze iz Splita, mladi Filip Zavadlav, pomorac i sportaš, dečko koji nikada nije dolazio u sukob sa zakonom odlučio je uzeti pravdu u svoje ruke.

Kako pišu dalmatinski mediji, Filip nije mogao podnijeti maltretiranje svoga brata i obitelji, od strane svojih žrtava, te je krenuo u krvavi pohod.

Nedugo nakon ubojstva stižu informacije, kako su ubijeni splitski dileri. Postavlja se pitanje kako je moguće da se zna da su ubijeni dileri, a slobodni su građani. Što je radila policija i pravosuđe Republike Hrvatske?

Kako to da je policija odmah nakon trostrukog ubojstva odmah znala tko je idući na Filipovom popisu, te je istoga išla skloniti na sigurno?

U posljednje vrijeme svjedočimo kako su u Splitu i na širem području grada pod Marjanom ovakvi obračuni postali gotovo svakodnevica.

Ubojstva, pucnjave, ranjavanja i obračuni, sve više unose nemir u "najlipši grad na svitu", kako ga mnogi vole nazivati.

Brojni komentari podrške koje stižu putem komentara na društvenim mrežama, Filipu Zavadlavu, govore o tome koliko su građani razočarani u institucije koje očito ne rade svoj posao.

Da su radili svoj posao, jučer ne bi došlo do trostrukog ubojstva, a mladi Filip bezbrižno bi plovio morima.

Ima li policija uopće kontrolu nad splitskim ulicama? Dojma smo da nema.

Što hitnije se trebaju početi rješavati stvari koje sve više izmiču kontroli, jer u protivnom Split će postati nesigurno mjesto za život, građani će uzimati pravdu u svoje ruke, a grad sportskih velikana, pjevača, glumaca i umjetnika, sve više će puniti stranice crne kronike.