Pomorska nesreća kod Čiova: Trudna Slovakinja završila pod propelerom jahte svog supruga!

nesreća, trudnica
...u pomoć u blizini Okruga na Čiovu. 

Upravljajući gumenim gliserom s plastičnim dnom, registarskih oznaka ST 6806, dužine 5,8 metara, vlasnik Milan Novak iz Kaštel Lukšića i supruga Snježana ispali su u more petsto metara od obale, najvjerojatnije naletjevši na val. 

Gumenjak bez kontrole

Gumenjak je nastavio vožnju u krug. U namjeri da ga zaustavi prišla mu je jahta Smile pod njemačkom zastavom, vlasništvo Klare Luise Peschel iz Njemačke. Brodom je upravljao njezin sin Horst Peshcel. Dok je manevrirao, gumenjak je udario u jahtu i probio nadvodni dio trupa na lijevom boku. Od siline udara u more je pala Horstova trudna supruga Anna Kajzerova, 29-godišnja Slovakinja. Propeler joj je teško ozlijedio lijevo bedro, piše index.hr.

Jahta Panthalassia duljine 50 metara iz Velike Britanije iz mora je uz pomoć svog tendera izvadila Milanu i Snježanu Novak, dok je Peschel izvadio teško ozlijeđenu suprugu i zaplovio prema marini Baotić u Segetu. Ozlijeđena je prebačena u bolnicu na Križinama i u tijeku je operacija na plastičnoj kirurgiji.

Lučka kapetanija ispituje cijeli slučaj. Gumenjak su oteglili jer mu je prijetila opasnost od potonuća, vlasnik je ispitan, a ispituju i Horsta Peshela. U tijeku je očevid.