Policiji u Tuzli prijeti napad vehabija sličan onom u Bugojnu

Budnost policije u Tuzlanskoj županiji ovih je dana podignuta na višu razinu zbog operativnih saznanja da bi osobe bliske radikalnom vehabijskom pokretu mogle izvesti napad na jednu od policijskih postaja u Tuzli. Osim strahovanja od napada vehabija koji bi, prema navodima, mogao biti najsličniji onom u Bugojnu, policija je u pripravnosti i zbog saznanja da bi se određeni objekti u blizini međuentitetske linije mogli naći na meti pripadnika Četničkog ravnogorskog pokreta, piše večernji list.

Prema pisanju medija, operativno-obavještajnim radom na terenu došlo se do saznanja da određene osobe koje se predstavljaju kao pripadnici vehabijskog pokreta prave planove za napad eksplozivom na jedan policijski objekt u Tuzli. Podsjetimo, u svibnju ove godine u Tuzli su u dvije akcije uhićene tri osobe bliske vehabijskom pokretu, za koje se naknadno ispostavilo da su Srbi iz Srbije, međutim nitko nije mogao potvrditi imaju li ta uhićenja veze s prijetnjama.

Ravnatelj MUP-a Tuzlanske županije Nedim Mutapčić je potvrdio da je budnost policije podignuta na veću razinu, međutim nije govorio o detaljima.

 

Piše: Marija Medić