Policiji se predao bankar koji je iz Vrlike nestao s 11 milijuna kuna

policija, bankar, Vrlika

Kako su za Index potvrdili u policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, policiji se predala osoba koja se dovodi u vezu s nestankom 11 milijuna kuna iz OTP banke u Vrlici.

Podsjetimo, radi se o odbjeglom bankaru koji je iz poslovnice OTP banke nestao s više od 11 milijuna kuna. On se jutros predao policiji.

"Jutros je u policiju pristupio muškarac koji se dovodi u vezi s prijavom vezano uz jednu poslovnicu banke na području Vrlike. U službenim je prostorijama i u tijeku je kriminalističko istraživanje", odgovorili su nam na upit iz policije.

Srđan Djaković bio je dugogodišnji šef vrličke poslovnice banke – prvo Splitske, a potom OTP-a.

Podsjetimo, Srđan Djaković bio je cijenjeni pripadnik zajednice koju je napustio s tuđih 11 milijuna i otišao u nepoznato.

Index razgovarao s njegovim prijateljem

Nekoliko dana nakon što je Srđan Djaković pobjegao s 11 milijuna kuna iz sefa, razgovarali smo s njegovim prijateljem Nikolom Blaževićem. Blažević je bio predsjednik lokalnog Kinološkog društva u četiri mandata dok je Djaković bio dopredsjednik. Blažević za odbjeglog prijatelja ima samo riječi hvale.

"Ma to je najbolji čovik, specijalac, bogati", tvrdi naš sugovornik. Poslali smo upit Ministarstvu obrane o ratnom putu Srđana Đakovića, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

"Jesmo, dobri smo bili, lovci, bili skupa u ratu, cili rat smo bili skupa, u kinologiji je bio dobar. To šta se dogodilo... šta ja znam, meni je ža tako da mi je teško bilo šta reć. Bio je krasan, volio je ljude, prijatelje, a šta se tu dogodilo ne znam ti stvarno", priča Blažević pa otkriva da je sa Srđanom sjedio na piću prošlog četvrtka i baš se niti iz jednog djelića njihova druženja nije dalo naslutiti što će se dogoditi. Prema Blaževićevim riječima, Srđan Djaković nije pričao čak ni što planira nakon najavljenog zatvaranja poslovnice u Vrlici.

"Sve je bilo normalno"

"Ništa nije govorio o tome, nit sam ga ja htio gnjavit, niti me to interesiralo. Sve je bilo normalno", prepričao nam je Blažević posljednji susret s medijski najatraktivnijim bjeguncem.

U međuvremenu, čuli smo da je Srđan bio blizak HDZ-u. Jure Plazonić, vrlički gradonačelnik i šef tamošnjeg HDZ-a, rezolutno nam je zanijekao da je Srđan bio član stranke, a nas je zanimalo što veli Blažević, je li njegov prijatelj bio HDZ-ovac.

"Stvarno ti to ne znam. On ti je malo po tom pitanju ka i ja... jer to ti je veliki lopovluk, kriminal, pa nismo mi baš po tom pitanju nikad komentirali", govori Blažević.