Policija uhitila i Nasera Palislamovića, teroristi prijete novim napadima

Policija uhitila i Nasera Palislamovića, teroristi prijete novim napadima

Inače, Palislamović se oženio sestrom Rijada Rustempašića, kojem se na Sudu BiH sudi za terorizam. U terorističkom napadu na Policijsku postaju u Bugojnu poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, a šestero ljudi je povrijeđeno, od kojih teško policajaka Edina Hindić, piše večernji list.

U međuvremenu, trojica braće Avdibašić, koji su jučer bili uhapšeni zbog povezanosti sa napadom na Policijsku stanicu u Bugojnu, pušteni su iz pritvora, dok se u pritvoru i dalje nalazi Adnan Haračić.

Haris Čaušević, koji je priznao da je postavio eksplozivnu napravu razorne moći, nalazi se u pritvoru u prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu.

 

Piše: mk/VLM

Teroristi prijete novim napadima na policijske postaje u BiH

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin i direktor Federalne uprave policije FMUP-a Zlatko Miltetić danas su priopćili kako su postojale i prijetnje bombačkim napadom na policijsku postaju u Donjem Vakufu.

Policija je, kako je rečeno, u nedjelju ujutro zaprimila i "prijeteći mail da će ta skupina nastaviti terorističke akte i da je sljedeća na redu PU Donji Vakuf" , ali se toj osobi ubrzo ušlo u trag i privedena je u PU Travnik.

Na području SBŽ uvedene su izvanredne mjere sigurnosti. Inače, dosad je privedeno i kriminalistički obrađeno više osoba koje su dovođene u vezu sa spomenutim terorističkim aktom, ali u interesu istrage podaci o tome ostali su nedostupni predstavnicima medija.

Mediji su iz istih razloga ostali uskraćeni i za odgovore na više novinarskih pitanja o eventualnoj vezi počinitelja terorističkog akta s osobama koje su privođene tijekom policijske akcije u Gornjoj Maoči te ideološkoj pozadini i motivima tog čina.

Ahmetović, Barašin i Miletić ocijenili su kako spomenuto krivično djelo predstavlja napad na državu i njene institucije te da zahtijeva hitan i učinkovit odgovor svih policijskih agencija, kao i njihovu maksimalnu suradnju i koordiniranje ukupnih aktivnosti radi pronalaženja organizatora i nalogodavaca spomenutog terorističkog akta.

fena