Policija traži OVE muškarce u novoj rekonstrukciji otmice Maddie McCann

Madeleine McCann, nestala djevojčica, fotorobot
Madeleine McCann je u dobi od tri godine nestala iz sobe u portugalskom odmaralištu Praia da Luz. Bilo je to u svibnju 2007., a njezini su roditelju u to vrijeme s prijateljima večerali u obližnjem restoranu. Nestanak djevojčice potaknuo je potragu koja je dugo privlačila zanimanje medija.

U priopćenju što ga je u nedjelju izdala britanska policija, kaže se kako postoji plan objavljivanja niza računalnih foto-robota osoba koje se traže radi ispitivanja. Policija će putem televizije pozvati ljude da pruže informacije to tom slučaju.

'Svrha poziva jest identifikacija tih muškaraca, kako bismo eliminirali viđene, a nedužne, odnosno kako bismo ustanovili jesu li ikako povezani sa slučajem', kaže se u priopćenju britanske policije. 'Rekonstrukcija vremenskog slijeda događaja koju smo sada napravili daje novu važnost nekim situacijama i kretanju ljudi'.
Policija je posebno zainteresirana za jednoga muškarca kojega je u odmaralištu u vrijeme nestanka Maddie McCann vidjelo dvoje očevidaca.

'On može, a i ne mora biti presudan u rješavanju ovoga slučaja, ali bilo bi nam veoma važno da ga nađemo i razgovaramo s njime', rekao je inspektor Andy Redwood. U suradnji s BBC-jevom emisijom Crimewatch, policija je sastavila dosad najdetaljniju rekonstrukciju dana kad je McCann nestala.

Policijski poziv emitirat će se u Britaniji u ponedjeljak, a zatim i u Nizozemskoj i Njemačkoj, objavljeno je. 'Znatno su se promijenili i vremenski slijed i prihvaćena verzija događaja', rekao je Redwood, ali nije odao pojedinosti. Britanska je policija u srpnju počela vlastitu istragu tog nestanka uz obrazloženje da vjeruju kako je Maddie McCann možda još živa.

(Hina)