Policija traga za lopovima, dilerima i nasilnicima

sarajevska policija
Traga se za Vladimirom Grbavcem (62) iz Slavonskog Broda, Republika Hrvatska, Alijom Mesarevićem (46) iz Konjica, Esmerom Cuckom (28) iz Sarajeva, Emirom Nikšićem (33) iz Sarajeva, Miroslavom Peceljem (52) iz Sarajeva, Draškom Erbezom (24) iz Sarajeva, Erminom Bajramovićem (38) iz Rame, Damirom Trifkovićem (32) iz Sarajeva, Mirzom Ajanovićem (32) iz Sarajeva te Nerminom Dizdarevićem (34) iz Foče. Većina bjegunaca odranije je poznata policiji.

Ranije osuđivan

Grbavac je počinio teško kazneno djelo u privrednom poslovanju, dok se Mesarević traži zbog teške krađe. Njega su uhitili sarajevski policajci na Ilidži u kolovozu prošle godine, kada su zaustavili Passat koji je vozio. Prilikom provjere vozila, utvrđeno je da je automobil ukraden s područja općine Centar.

Bjegunac Nikšić, koji je bio trener u Fudbalskoj školi "Lokom", presudom Općinskog suda u Sarajevu osuđen je u lipnju 2014. na godinu zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga. Nikšić se i ovaj put traži zbog istog kaznenog djela.

Napao policajca

Pecelj je napao službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Isto kazneno djelo počinio je i Erbez. On iza sebe ima debeo policijski dosje. Samo jedan od incidenata je pucnjava koja se dogodila 21. ožujka prošle godine u sarajevskom klubu "Podrum" kada je Erbez ranjen. Bajramović se traži zbog teške krađe, a policija za Cuckom traga zbog nanošenja teške tjelesne ozljede.

Za Ajanovićem se traga zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, a za Dizdarevićem zbog teške krađe. Na internetskoj stranici MUP-a Sarajevske županije navedeno je da se, u slučaju korisnih saznanja o bjeguncima, obavijesti Operativni centar na broj 122.

Trifković pao zbog droge

Za Trifkovićem je raspisana potraga zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga. On je ranije optuživan za krivotvorenje novca. Također, u listopadu 2013. godine uhićen je zbog droge. Prilikom pretresa autobusa, koji je prometovao na liniji u mjestu Ilovice, općina Trnovo, kod Saše Kozomare pronađena je putna torba u kojoj se nalazilo 10 PVC paketa marihuane - težine oko 10 kilograma. Ispred autobusa se kretao Opel, koji je vozio Trifković. Njegov zadatak bio je čišćenje puta i dojava o policijskim patrolama na putu prema Sarajevu.

Dnevni avaz