Policija traga za 21-godišnjakom iz Nove Bile zbog ubojstva u Zenici

Policija traga za 21-godišnjakom iz Nove Bile zbog ubojstva u Zenici

A. P. 21-godišnjak iz Zenice osumnjičen je za ubojstvo Džemala Mahmića, te sve raspoložive policijske snage tragaju za njim, saznaje Zenicablog.

Mladić, koji je prema ranijim medijskim navodima rođen 1998. u Novoj Biloj, već nekoliko godina osvaja priznanja i postiže zapažene rezultate u MMA borilačkim vještinama, kao član lokalnog zeničkog kluba.

Prema dosadašnjim pojavljivanjima u medijima, iza njega nema kriminalnih djela, nego je njegovo ime moguće pronaći samo u sportskoj rubrici na većini portala.

Također, ubijeni trinaest godina stariji Džemal Mahmić je bio prvak Europe u kickboksu, drugoj borilačkoj vještini, ali je posljednjih desetak godina u tri navrata na tri različite lokacije na njega pucano, pri čemu je najmanje jedna osoba ubijena, a dvije ranjene.

Motivi i razlozi za ovaj gnusan čin nisu poznati, a dozu neizvjesnosti i straha Zeničanima ulijeva i sama “odabrana lokacija” za egzekuciju, jer se nalazi u centru grada, na lokaciji na kojoj je uvijek mnogo pješaka, te sama činjenica da se ne radi ni o dobu dana, niti vrsti objekta u kojoj je “za očekivati” takva scena.

Kako saznaje zenicablog iz MUP-a ZDŽ, na terenu su sve raspoložive snage i traga se za počiniteljem.